środa, 31 marca 2010

mazurek pomarańczowy

Mazurek upieczony dzisiaj na kruchym cieście.
Przepis pokazała mi Hafija , a pochodzi stąd - czyli kopalni cudnych przepisów na słodkości.
Mój mazurek bez marcepanu, bo nikt u mnie nie lubi i co za dużo to niezdrowo.
Jak również zrobiony z połowy porcji wszystkiego.
Kruchy spód, świeżo smażona konfitura z pomarańczy i na wierzchu kandyzowane własnoręcznie pomarańcze.

I prezentuje się tak...


4 komentarze:

  1. Pięknie wygląda, na pewno będzie pyszny !!! Już się cieszę !!!!
    Z okazji Wielkanocy można go ozdobić malutką gałązką bukszpanu po środku, dla złamania koloru.

    mama

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...