tag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post3046640891627157622..comments2024-02-01T19:28:52.629+01:00Comments on Moja Kuchnia: skórka pomarańczowaAleksandrahttp://www.blogger.com/profile/05899228986088675955noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-40055479613008766782011-12-17T22:17:53.002+01:002011-12-17T22:17:53.002+01:00Co dom to inna szkoła :) ja zrobiłam na próbę z je...Co dom to inna szkoła :) ja zrobiłam na próbę z jednej pomarańczy a dokładniej z połówki bez wycinania i jest różnica, więc może to serio zależy od pomarańczy?Aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/05899228986088675955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-43681375002377747202011-12-17T22:11:44.937+01:002011-12-17T22:11:44.937+01:00no nie wiem, robię skórkę od wielu lat i nigdy żad...no nie wiem, robię skórkę od wielu lat i nigdy żadnej goryczki nie było a mój małżon nawet lubi ją wyżerać tak prosto ze słoiczka ....Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-9567362588054403172011-12-16T21:56:02.083+01:002011-12-16T21:56:02.083+01:00pyszny i aromatyczny sloiczek dobroci:)pyszny i aromatyczny sloiczek dobroci:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-84665158764601034852011-12-16T10:40:55.223+01:002011-12-16T10:40:55.223+01:00Ja też wycinam bo goryczka jest nie ma co,ale nie...Ja też wycinam bo goryczka jest nie ma co,ale nie mocze 12 godzin może ze 3 godziny leża a potem odcedzam i zalewam wrzątkiem jak się zagotuje to jeszcze ze 3 min gotuję i odcedzam a potem do syropu tak jak u Ciebie:) Każdy ma swoje sposoby ale ważne ,że skórka wychodzi smaczna:)Katkahttps://www.blogger.com/profile/06095220779132140416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-41380308376775232992011-12-16T09:49:21.168+01:002011-12-16T09:49:21.168+01:00Asia, ja jak robie to starcza mi do nastepnych dob...Asia, ja jak robie to starcza mi do nastepnych dobrych pomarańczy czyli zalane syropem starczają na rok :) Zalewam takim ciepłym syropem zakręcam, stawiam do góry dnem i tyle :)<br /><br />Gin no właśnie nie ma to jak domowa :) a ten zapach w domu :)Aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/05899228986088675955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-25217624183583233262011-12-16T09:42:35.589+01:002011-12-16T09:42:35.589+01:00Nigdy nie kupiłam kandyzowanej skórki, ani cytryno...Nigdy nie kupiłam kandyzowanej skórki, ani cytrynowej, ani pomarańczowej. Babcia przyzwyczaiła mnie do smaku domowej, i koniec - inna nie będzie mi smakować. Dlatego robię :) Pycha :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-58470219904207497662011-12-16T09:31:55.311+01:002011-12-16T09:31:55.311+01:00A ja mam nadwrażliwe kubki smakowe na gorzki smak,...A ja mam nadwrażliwe kubki smakowe na gorzki smak, więc powycinam:) Zapisuję siebie przepis, bo ta kupna skórka jest jakaś taka sztuczna dla mnie... Powiedz mi tylko, ile tai słoiczek może sobie stać?Asiekhttps://www.blogger.com/profile/17026607515995921292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-90483774625186391682011-12-16T09:30:08.331+01:002011-12-16T09:30:08.331+01:00Też robię sama skórkę pomarańczową i też staranni...Też robię sama skórkę pomarańczową i też starannie wycinam albedo. Warto też dodać trochę soku z cytryny, żeby cukier się nie skrystalizował, co mnie się nieraz zdarza w czasie długiego przechowywania. Zimą robię zapas na cały rok.Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-48200701909893621612011-12-16T09:11:41.684+01:002011-12-16T09:11:41.684+01:00Wiesz Iza, a ja mysle że to zalezy od gatunku poma...Wiesz Iza, a ja mysle że to zalezy od gatunku pomarańczy bo przetestowałam obie metody i to loteria, raz były gorzkie a raz nie więc wole wycinać dla "spokojności"Aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/05899228986088675955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3584483143955297860.post-64806653282386520762011-12-16T09:06:04.678+01:002011-12-16T09:06:04.678+01:00a ja się nie zgadzam, że albedo trzeba wycinać - s...a ja się nie zgadzam, że albedo trzeba wycinać - smażę całą skórkę z tą białą częścią i wcale nie jest gorzka - moczę tylko wcześniej przez min. 12 godzin kilka razy zmieniając wodęSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.com