wtorek, 20 grudnia 2011

conchiglioni z kurczakiem i oliwkami

Dawno nie było muszelek. W przedświątecznym zabieganiu i wiecznym niedoczasie to idealne rozwiązanie na obiad.

Conchiglioni z kurczakiem i oliwkami
  • muszle
  • pierś kurczaka
  • puszka pomidorów krojonych
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • garść czarnych oliwek
  • ząbek czosnku
  • świeża bazylia
  • kulka mozzarelli
  • sól, pieprz
  • oliwa
Pierś kurczaka posolić, usmażyć lub zgrillować. Kiedy lekko przestygnie porwać wzdłuż włókien. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać pomidory, śmietanę i chwilę razem podgrzewać. Kiedy lekko sos się zredukuje dodać pokrojone oliwki i bazylię, a na koniec wymieszać z kurczakiem i dodać porwaną na kawałki mozzarellę. Muszle ugotować w osolonej wodzie na półtwardo - ok 8 minut. Nałożyć farsz do muszelek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

7 komentarzy:

  1. kolejny pyszny pomysł na muszle - bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Znów tak pysznie... od rana:)!!
    Ja jeszcze bez śniadania i już mnie skręca od patrzenia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ślicznie i kolorowo! Aż ślinka leci! M.

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pyszne jedzonko :)

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne danie:) z chęcią je wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  6. Zaglądam tutaj,bo ciekawe ma Pani przepisy.Pozdrawiam Renata

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...