Wydawało mi się, że niewiele pozostało już rzeczy które mogłabym upchnąć w kieszonce kurczakowej żeby wzbogacić jego smak, a jednak... a w zanadrzu mam jeszcze przynajmniej jedną propozycję, ale to już niebawem.
Pierś kurczaka w boczku z oscypkiem
W kieszonce piersi kurczaka umieściłam oscypka - takiego małego wędzonego, przekrojonego wzdłuż na pół. Posoliłam pierś po wierzchu i zawinęłam w cieniutkie plasterki wędzonego boczku. Całość zapiekłam 30 minut w 180 stopniach. Podałam z konfiturą żurawinową. Oscypek idealnie się rozpuścił, ale nadal "skrzypiał". Kurczak nabrał bardzo fajnego aromatu dzięki wędzonemu serkowi.
W kieszonce piersi kurczaka umieściłam oscypka - takiego małego wędzonego, przekrojonego wzdłuż na pół. Posoliłam pierś po wierzchu i zawinęłam w cieniutkie plasterki wędzonego boczku. Całość zapiekłam 30 minut w 180 stopniach. Podałam z konfiturą żurawinową. Oscypek idealnie się rozpuścił, ale nadal "skrzypiał". Kurczak nabrał bardzo fajnego aromatu dzięki wędzonemu serkowi.
O!! Jak apetycznie! Bardzo do mnie przemawia:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
do mnie też gada "zjedz mnie!" - czy to znak, że już trzeba się leczyć?
OdpowiedzUsuńIza, to znak że trzeba zjeść śniadanie :)
OdpowiedzUsuńApetyczne zdjęcie i świetna propozycja! ;) Z oscypkiem to ja w ciemno biorę! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuńA ja mam w lodówce boczek i nie wiem co z nim zrobić :) Tylko skąd wezmę oscypek...
OdpowiedzUsuńAż ślinka leci :)
Bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba, następnym razem jak przywiozę z gór oscypka to wypróbuje te przepis.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Bardzo wykwintna propozycja na obiad w większym gronie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie to wymyśliłaś. Smak oscypka nadał banalnej w końcu piersi nowego wyrazu, i do tego żurawiny - pycha! M.
OdpowiedzUsuńZ oscypkiem, tak dość nietypowo, ale i nietypowe niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńDzis zrobilam na obiadek - pyszne! Ciesze sie, ze znalazlam Twoja stronke ze smakolykami! dziekuje!
OdpowiedzUsuńDziękuję i smacznego :)
UsuńWitam będę próbowała zrobić twój przepis w termomiksie.Dzieki za pomysł
OdpowiedzUsuń