środa, 30 listopada 2011

zupa krem z marchewki z imbirem

Jakoś te zupy kremy mną zawładnęły. Ciągle szukam kolejnych i testuję. Tym razem trafiła mi się ładna marchewka, więc czemu nie?

Zupa krem z marchewki z imbirem
  • 700ml bulionu drobiowego
  • 6 marchewek
  • 4 ziemniaki
  • 2 cm kawałek imbiru
  • 2-3 łyżki mleczka kokosowego
  • sól
Marchewkę i ziemniaki obrać, opukać i pokroić. Wrzucić do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości. Dodać pokrojony imbir i doprawić do smaku. Dodać mleczko kokosowe i zmiksować na krem.

5 komentarzy:

  1. w sam raz na jesienny dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupelnie sie nie dziwie, ze zawladnely - nie ma nic lepszego na zimowe chlody :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale kolorek! A konsystencja, mmm, też niedługo zamierzam zrobić marchewkową! ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. W sam raz na dzisiejszy paskudny dzień... zjadłabym:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kolor boski! Konsystencja kremowa bez zarzutu - a ile urody dodała ta gwiazdka anyżu z listkiem bazylii!!! Super - M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...