wtorek, 13 grudnia 2011

pierś kurczaka z tapenadą z czarnych oliwek

Iza pytała wczoraj czy mam inne zastosowania dla tapenady niż jedzenie po prostu na chlebku. Mam. Użyłam jej do roladek z piersi kurczaka, tak w ogóle to w tym celu ją zrobiłam.

Pierś kurczaka z tapenadą z czarnych oliwek
  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
  • 2 łyżki tapenady np z tego przepisu
  • 4 plasterki szynki dojrzewającej
Piersi rozkroić lekko rozbić, posmarować tapenadą, zrolować i owinąć szynką dojrzewającą. Piekłam 30 minut w 180 stopniach.
Tapenada: garść oliwek, 2 ząbki czosnku, kawałek papryczki chilli, 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu balsamicznego - a wszystko zmiksowane, ale tak aby zostały kawałeczki.

5 komentarzy:

  1. Zachęcające dla smakoszy tapenady - lubię oliwki, na pewno dodały kurczakowi smakowitości. M.

    OdpowiedzUsuń
  2. hahaha! odpowiedź na moje wczorajsze pytanie do czego jeszcze tapenada - dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  3. No myślę, nie, jestem pewna, że z kurczakiem by mi na pewno smakowało!

    OdpowiedzUsuń
  4. Asia, na pewno by smakowało miłośnikowi czarnych oliwek :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...