piątek, 30 grudnia 2011

zapiekany bakłażan

Szybka i nie za ciężka kolacja, obiad, lunch, brunch albo po prostu przekąska.

Zapiekany bakłażan
  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1 kulka mozzarelli
  • tymianek
  • sól
  • oliwa
Bakłażana, pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Naczynie do zapiekania lekko natłuścić, ułożyć składniki naprzemiennie, posolić, posypać tymiankiem i skropić oliwą. Piekłam 25 minut w 180 stopniach. Ale pachniało....



10 komentarzy:

  1. pysznie wygląda...
    ten talerz do mnie przemawia :)
    pozdrawiam

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. no tak, tylko dla samej siebie mam zrobić? Żarłoczek bakłażana nie chce....eh....

    OdpowiedzUsuń
  3. rewelacja! świetny na ciepłą kolację.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja uwielbiam takie przekąski!! pycha!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ładnie wygląda, dawno nie jadłam bakłażana, muszę przy najbliższej okazji kupić i zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  6. genialne. Bardzo podobnie robię Uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pięknie wygląda, zwłaszcza w tym naczynku... i na pewno pysznie pachnące danko. M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.