Kolejna odsłona muffinkowych kreacji. Tym razem coś czekoladowego.
Czekoladowe muffiny
- 1,5 szklanki mąki
- 2/3 szklanki brązowego cukru
- szczypta soli
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki dobrego kakao
- 1/3 szklanki oliwy
- 1/3 szklanki mleka
- 1 jajko
- garść żurawiny suszonej
Super!
OdpowiedzUsuńTrafiłam z tymi talerzykami, pięknie się prezentują na zdjęciach. Ale jesteś zdolna - nie do odróżnienia, która muffinka prawdziwa, a które ozdabiają talerzyk! M.
OdpowiedzUsuńAkurat z Asiekiem się chyba zmówiłyście! ;) Ale Twoje maja cudny krem..! ;)
OdpowiedzUsuńpysznie
OdpowiedzUsuńTelepatia jakaś, czy co?:):) I nawet papilotki takie same:) Piękne są Twoje, z dodatkiem żurawiny tez muszę zrobić, bo bardzo ją lubię:)
OdpowiedzUsuńNo i tn talerzyk... czekam na następne!
ren krem dodaje im takiego uroku:)
OdpowiedzUsuńcóż za wygląd!:) ach!
OdpowiedzUsuńWyglądają bosko :)
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie! Skorzystałam z tego przepisu, muffiny już w piekarniku, ale mam pytanie :) na ile szt to jest przepis? Wyszło mi 9, ale formę mam na 6 :/
OdpowiedzUsuńWitam An!
UsuńPrzepis jest na standardową foremkę muffinkową na 12 sztuk 5cm średnicy.
Smacznego życzę
Olu błyszczysz swoimi przepisami :) jutro upiekę moim córkom truskawkowe muffiny :) pozdrawiam ola świerżewska
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń