piątek, 20 stycznia 2012

nototenia w szynce parmeńskiej

Jestem maniaczką oglądania programów kulinarnych. Ostatnio oglądałam odcinek "Mistrz gotowania - zawodowcy" i tam spodobała mi się metoda na rybę, dosyć zaskakująca. Stwierdziłam, spróbuję, najwyżej więcej nie zrobię. Okazało się smaczne :)

Nototenia w szynce parmeńskiej
  • 4 kawałki ryby
  • 6 plasterków szynki parmeńskiej
  • słodka papryka
  • skórka z cytryny
Ułożyć plasterki szynki na zakładkę po trzy na porcję. Na środku położyć kawałek ryby, oprószyć papryką i zetrzeć skórkę z cytryny (ryby nie solę, bo szynka i tak jest słona) i przykryć drugą porcją ryby. Zawinąć w szynkę i zapiec przez 25 minut w 190 stopniach.

5 komentarzy:

  1. Pomysł rzeczawiśeci genialny w swej prostocie, to musi być pyszne, skoro tak wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajne - proste, ale z pomysłem

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł :) Nigdy nie łączyłam ryby z szynką.

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo, kto by pomyślał!?:)

    pomysłowa jesteś baardzo!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy bym nie pomyślała, żeby rybę zawinąć w szynkę! A tu proszę - i smacznie i szybkie do zrobienia! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.