sobota, 7 stycznia 2012

roladka z łososia z ziołowym twarożkiem

Ci co jedli orzekli, że pycha :) więc Wam też polecam na niezobowiązujący wieczór.

Roladka z łososia z ziołowym twarożkiem
  • ok 200g wędzonego łososia
  • 1 pojemniczek serka śmietankowego np almette
  • spora garść świeżych ziół u mnie bazylia zielona, bazylia czerwona, tymianek, mięta
Zioła posiekać i wymieszać z twarożkiem. Łososia ułożyć płasko na folii aluminiowej lub spożywczej. Wyłożyć serek na łososia na 3/4 powierzchni, przy jednym dłuższym brzegu zostawić samego łososia. Pomagając sobie folią zwinąć w rulon. Schłodzić w lodówce a następnie pokroić w grubsze plastry.

13 komentarzy:

  1. O rany!!! Przepyszne!! Też takie robiłam kiedyś, ale już o tym zdążyłam zapomnieć:( Dzięki Olu za te codzienne pyszne inspiracje!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super się prezentuje na talerzu, chętnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne roladki, robiłam takie z szynką, a z łososiem jeszcze nie, będę musiała wypróbować w najbliższym czasie.

    OdpowiedzUsuń
  4. apetycznie i kusząco wygląda :)

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. ojaaa nigdy nie robiłam!
    a tak uwielbiam łososia!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszności, wykonam jak nic, na najbliższą kolację wydaje się być idealne.;)

    OdpowiedzUsuń
  7. fenomenalne, proste, a jakie efektowne. Nawet ja takie mogę zrobić, i co więcej - nie omieszkam. Tylko poczekam do poniedziałki i wtedy łososia kupię i świeże ziółka. Narobiłaś mi smaku na takie roladki, kto wie, może nawet do bento je wpakuję :)

    Dziękuję za inspirację i pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  8. tez kiedyś robiłam podobną :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mam gdzieś przepis na te roladki. Miałam je kiedyś robić, ale zapomniałam. Dziękuję za przypomnienie :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Serdecznie Wam dziewczyny polecam, mało roboty a super efekt :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Przepyszne były, głównie dzięki dosmaczeniu twarożku, bo łosoś smakował jak to łosoś,dopiero twaroźek wzniósł roladki na wyżyny smaku! M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...