niedziela, 8 stycznia 2012

rożki z szynką parmeńską i gruszką

Rożki z kolejną wersją nadzienia. Szybkie, niekłopotliwe a jakie pyszne!

Rożki z szynka parmeńską i gruszką
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 plasterków szynki parmeńskiej
  • 1 duża gruszka
  • trochę tartego sera
  • 1 żółtko
Ciasto pokroić na kwadraty. Szynkę pokroić w paseczki, gruszkę w drobną kostkę, ser zetrzeć na tace. Układać porcjami na kwadratach, skleić brzegi, posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem i piec w 180 stopniach do zezłocenia.

8 komentarzy:

  1. Mmmmniam ! Wygląda i brzmi pysznie, a ja głodna w pracy siedzę :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobne z kurczakiem, papryką i kukurydzą:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne połączenie składników! Pewnie znów Rodzinka była zachwycona! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tylko 5 składników i takie apetyczne rożki z pysznym nadzieniem w środku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ apetyczne!! Mniam!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne te rożki i bardzo ładnie wyglądają, świetne dopełnienie imprezki. M.

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetne smaki zamknięte w rożku i blog też super, wrzucam do śledzonych:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...