Rożki z kolejną wersją nadzienia. Szybkie, niekłopotliwe a jakie pyszne!
Rożki z szynka parmeńską i gruszką
opakowanie ciasta francuskiego
8 plasterków szynki parmeńskiej
1 duża gruszka
trochę tartego sera
1 żółtko
Ciasto pokroić na kwadraty. Szynkę pokroić w paseczki, gruszkę w drobną kostkę, ser zetrzeć na tace. Układać porcjami na kwadratach, skleić brzegi, posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem i piec w 180 stopniach do zezłocenia.
Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu. Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych. Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :) Dziękuję i zapraszam ponownie.
Mmmmniam ! Wygląda i brzmi pysznie, a ja głodna w pracy siedzę :(
OdpowiedzUsuńRobię podobne z kurczakiem, papryką i kukurydzą:)
OdpowiedzUsuńFajne połączenie składników! Pewnie znów Rodzinka była zachwycona! :)
OdpowiedzUsuńTylko 5 składników i takie apetyczne rożki z pysznym nadzieniem w środku :)
OdpowiedzUsuńpyszna przekąska
OdpowiedzUsuńAleż apetyczne!! Mniam!!
OdpowiedzUsuńPyszne te rożki i bardzo ładnie wyglądają, świetne dopełnienie imprezki. M.
OdpowiedzUsuńŚwietne smaki zamknięte w rożku i blog też super, wrzucam do śledzonych:)
OdpowiedzUsuń