czwartek, 26 stycznia 2012

tarta z konfiturą z czerwonej cebuli, gruszką, camembertem i szynką parmeńską

Ciasto francuskie już dosyć długo leżakowało w lodówce, czas było jej jakoś wykorzystać. Konfiturę z czerwonej cebuli robiłam do kurczaka, ale że wszyscy ją lubią to zrobiłam więcej i bardzo się przydała. Konfiturę robię z przepisu z warsztatów (klik). A na cieście francuskim poza cebulką znalazła się szynka parmeńska, gruszka (ze skórką) serek camembert z chilli i tymianek. Zapiekłam w 180 stopniach do zezłocenia ciasta roztopienia trochę sera.

5 komentarzy:

  1. naprawdę ciekawy przepis! Oczywiście dla mnie bez szynki parmeńskiej, ale pomysł bardzo mi się podoba:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego - konfitura z cebuli jest przepyszna i świetnie się komponuje z gruszką i serem [może być pleśniowy?] M.

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pysznie wymyśliłaś! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. konfitura z czerwonej cebuli jest fantastyczna!
    ciasto francuskie z jej dodatkiem musi być bardzo smaczne

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.