Ciasto francuskie już dosyć długo leżakowało w lodówce, czas było jej jakoś wykorzystać. Konfiturę z czerwonej cebuli robiłam do kurczaka, ale że wszyscy ją lubią to zrobiłam więcej i bardzo się przydała. Konfiturę robię z przepisu z warsztatów (klik). A na cieście francuskim poza cebulką znalazła się szynka parmeńska, gruszka (ze skórką) serek camembert z chilli i tymianek. Zapiekłam w 180 stopniach do zezłocenia ciasta roztopienia trochę sera.
naprawdę ciekawy przepis! Oczywiście dla mnie bez szynki parmeńskiej, ale pomysł bardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego - konfitura z cebuli jest przepyszna i świetnie się komponuje z gruszką i serem [może być pleśniowy?] M.
OdpowiedzUsuńale pysznie wymyśliłaś! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuńkonfitura z czerwonej cebuli jest fantastyczna!
OdpowiedzUsuńciasto francuskie z jej dodatkiem musi być bardzo smaczne