wtorek, 24 stycznia 2012

ziemniaki z syropem klonowym

Miękkie, lekko słodkawe, idealnie komponują się z kurczakiem.

Ziemniaczki pokroić na kawałki, włożyć do naczynia do zapiekania, polać olejem i dwiema łyżkami syropu klonowego, lekko posolić. Całość dokładnie wymieszać i piec do miękkości ok 40 minut w 190 stopniach.

8 komentarzy:

  1. Wyglądaja tak smakowicie, że zachciało mi się takich na obiad, a dopiero co śniadanie zjadłam;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pięknie i na pewno delikatnie smakują. Mam syrop klonowy - zrobię takie do kurczaka, dzieki za inspirację. M.

    OdpowiedzUsuń
  3. u mnie też były ostatnio, świetne są

    OdpowiedzUsuń
  4. a może by tak dodać miodku i rozmarynu?

    OdpowiedzUsuń
  5. można dodać ale to juz zupepełnie inne ziemniaczki i inny smak

    OdpowiedzUsuń
  6. o rany! ziemniaki z syropem klonowym?? to mnie zaskoczyłaś:)

    OdpowiedzUsuń
  7. zaprosiłam Cię do zabawy na swoim blogu... Mam nadzieję, że przyjmiesz zaproszenie :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.