Miękkie, lekko słodkawe, idealnie komponują się z kurczakiem.
Ziemniaczki pokroić na kawałki, włożyć do naczynia do zapiekania, polać olejem i dwiema łyżkami syropu klonowego, lekko posolić. Całość dokładnie wymieszać i piec do miękkości ok 40 minut w 190 stopniach.
Wyglądaja tak smakowicie, że zachciało mi się takich na obiad, a dopiero co śniadanie zjadłam;)
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie i na pewno delikatnie smakują. Mam syrop klonowy - zrobię takie do kurczaka, dzieki za inspirację. M.
OdpowiedzUsuńu mnie też były ostatnio, świetne są
OdpowiedzUsuńa może by tak dodać miodku i rozmarynu?
OdpowiedzUsuńmożna dodać ale to juz zupepełnie inne ziemniaczki i inny smak
OdpowiedzUsuńo rany! ziemniaki z syropem klonowym?? to mnie zaskoczyłaś:)
OdpowiedzUsuńpyszne są :)
Usuńzaprosiłam Cię do zabawy na swoim blogu... Mam nadzieję, że przyjmiesz zaproszenie :)
OdpowiedzUsuń