Puszyste racuchy z cynamonem i jabłkami - 0,5l mleka
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- jabłka
- olej
- cukier puder
Składniki na ciasto mieszamy w misce na gładką masę - trzepaczką. Jabłka obrałam pokroiłam w plastry i wycięłam ogryzki. Każdy plaster zanurzałam w cieście, lekko strząsałam i smażyłam na dosyć głębokim oleju. Po wierzchu posypane cukrem pudrem.
Przepysznie wyglądają! zawsze bardzo lubiłam takie racuszki:) Porywam kilka i zmykam:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam racuchy z jabłkami! Zawsze co prawda jabłka kroiłam na kawałki i mieszałam z ciastem, ale to cacko z dziurką znacznie apetyczniej wygląda! M.
OdpowiedzUsuńjeszcze żeby mi ktoś usmażył teraz takie to byłabym super szczęśliwa :-)
OdpowiedzUsuńFantastyczne! Bartuś pewnie przeszczęśliwy! ;)
OdpowiedzUsuńwczoraj robiłam ale jestem leniwa i jabłka starłam na tartce:))
OdpowiedzUsuńUwielbiam racuchy :) Wyglądają fantastycznie!
OdpowiedzUsuńZawsze kroiłam jabłka w kostkę lub ścierałam na tarce ale powiem szczerze, że taka wersja niesamowicie mnie kusi :)
OdpowiedzUsuń