niedziela, 29 stycznia 2012

zapiekana jajecznica

Bardzo sporadycznie robię śniadania czy kolacje, to raczej domena Michała. Ale od czasu do czasu zdarzają się wyjątki takie jak ten poniżej. Zapraszam na pyszne niedzielne śniadanie.

Zapiekana jajecznica
  • 4 jajka
  • puszka pomidorów krojonych
  • 6 plasterków szerokiego chorizo
  • 1 kulka mozzarelli
  • kiełki rzodkiewki
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
W dwa naczynia do zapiekania przełożyć lekko odsączone pomidory, na to połowę pokrojonego chorizo i połowę mozzarelli. W miseczce roztrzepać jajka, przyprawić i wylać do naczynek do zapiekania. Na wierzchu położyć resztę chorizo i mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Kiedy się lekko zetnie posypać kiełkami. Zapiec do ścięcia jakie lubimy.

5 komentarzy:

  1. Z chęcią bym się wprosiła na taki śniadanko:)!!

    OdpowiedzUsuń
  2. ale śniadanko mnie ominęło! pysznie

    OdpowiedzUsuń
  3. To śniadanko trudno nazwać jajecznicą - to omlet bardzo urozmaicony, albo prawie fritata... ale pysznie wygląda!!!M.

    OdpowiedzUsuń
  4. chorizo... a cóż to? Jajecznica wygląda bajecznie i smacznie

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.