Kolejna odsłona kurczakowego obiadu, fajny efekt a pracy niewiele. Serdecznie polecam.
Pierś kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami
Pierś kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami
- podwójna pierś kurczaka
- garść czarnych oliwek
- 5 suszone pomidory w oliwie
- pół kostki serka "feta" favity
- 100g (2 garście) świeżego szpinaku baby
- 1 łyżka masła
- gałka muszkatołowa, pieprz
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 plasterki żółtego sera
O, widzę, że duet kurczaka i ciasta francuskiego robi furorę. Sama też go robię, tylko w prostszej wersji.
OdpowiedzUsuńhttp://muminkow-kraina.blogspot.com/2012/02/kurczak-w-ciescie-francuskim.html
Następnym razem wykorzystam zaproponowane przez Panią dodatki. ;)
jak zwykle pysznie!
OdpowiedzUsuńFajne danie:)
OdpowiedzUsuńBardzo efektowne - wyglada na danie, ktore wymaga sporo pracy, a tak naprawde jest calkiem proste.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo elegancko i zapowiada szlachetny smak... :)
OdpowiedzUsuńWygląda bombowo, a smakuje pewnie jeszcze lepiej niż wygląda :-)
OdpowiedzUsuńChetnie bym kawalek zjadla:)
OdpowiedzUsuńLubię zapiekane mięso w cieście francuskim, a dodatek szpinaku, suszonych pomidorów i fety brzmią bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Uwielbiam kurczaka w cieście francuskim, ale w takiej wersji jeszcze nie próbowałam. Moja rodzina byłaby zachwycona widząc takie danie na stole :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam w ten sposób podanego kurczaka, robiłam takiego wielokrotnie, jest cudowny w smaku!
OdpowiedzUsuńLubię korzystać z ciasta francuskiego. Świetnie wygląda, podoba mi się pomysł.
OdpowiedzUsuńKorzystałam z twojego poprzedniego przepisu kurczaka w cieście francuskim - robił furorę! A oto nowe dodatki czynią nowe cudowne danie! M.
OdpowiedzUsuń