Na fali rybnej zrobiłam na kolację tartę na kruchym spodzie. Można go zrobić z dowolnego przepisu (klik) lub nawet z gotowego ciasta kupionego w markecie jeśli ktoś nie ma czasu zagniatać.
Tarta ze szpinakiem, łososiem i serem blue
Tarta ze szpinakiem, łososiem i serem blue
- 1 dzwonko łososia
- 100g sera pleśniowego blue
- 500ml śmietany 12%
- 3 jajka
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- 1 łyżka masła
u mnie takiej nie chcą jeść i dla siebie samej mam robić?! wolę się wprosić do Ciebie :D
OdpowiedzUsuńdawno nie jadłam wytrawnej tarty, a szkoda!
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie łososia, szpinaku i sera pleśniowego, mniam!
OdpowiedzUsuńJaka pięknie złocista! bardzo smakowita kompozycja - sam widok uruchamia kubki smakowe! M.
OdpowiedzUsuńLubię takie połączenie smaków w nadzieniu! Tarta z tym musiała smakować pysznie!
OdpowiedzUsuńPyszna była :)
OdpowiedzUsuńoj, oj... tak kusisz ;]
OdpowiedzUsuńlubię placki wytrawne.
Doskonałe połączenie!!
OdpowiedzUsuń