Na zakończenie sezonu szparagowego, pyszna sałatka. Zielony jarmuż, szpinak baby, żółta fasolka szparagowa i groszek cukrowy podgotowane na parze, do tego podgotowane również szparagi a na wierzch jajko sadzone z płynnym żółtkiem, oprószone solą i pieprzem, z odrobiną figowego octu balsamicznego.
Bardzo mi się podoba! Jest takie, jakie piszesz, że chcesz żeby było każde danie: cieszące oko! Kolorowe i zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńA obok widzę, jak śmieje się do mnie "Twoje słoneczko" :) Synek? :) Śliczny!
dariawkuchni.
Ślicznie dziękuję :-) staram się żeby to co gotuję cieszyło podniebienie i oczy :-). A na fotce synek.... Muszę uaktualnić jego zdjęcie :-)
UsuńJajko i zielone warzywa - świetne połączenie! ;) Wygląda bardzo smacznie.
OdpowiedzUsuń