poniedziałek, 17 stycznia 2011

kurczak z gruszką w sezamie


Przyszedł czas na powrót do kurczaka.

Tym razem to kotleciki z piersi, w kieszonce mają żółty serek i gruszkę (konferencja świeża), a panierka to mąka, jajko i sezam. Zapanierowane kotleciki obsmażamy na oleju winogronowym i aby doszły wkładamy do naczynia żaroodpornego i razem z masełkiem grzejemy ze 20 minut w 180 stopniach pod przykryciem z folii aluminiowej :) ja jednocześnie piekę wtedy ziemniaczki.


2 komentarze:

  1. Witaj Olusiu,
    Jakoś dawno mnie u Ciebie nie było...zaległości ciężko się nadrabia,...ale już jestem i cieszę się, bo wpadłam na super kurczaczka.
    Skąd Ty czerpiesz te wszystkie smakowite pomysły :) ???
    Ślina cieknie jak patrzę :))
    *BUZIAKI*

    OdpowiedzUsuń
  2. zgadzam się z Ivcią - niezgłębione są pokłady twoich pomysłów, zwłaszcza na kurczaki.... gruszka na pewno dodała super smaczku, może też spróbuję dogodzić tacie? M.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...