Jest ktoś kto nie lubi szaszłyków z grilla? Zarówno warzywne jak i mięsne są pyszne. Z szaszłykami niewiele się da pokombinować. Jedyne co modyfikuję to marynaty do mięska.
Tym razem zmieszałam płynny miód rzepakowy, słodki sos chili szczyptę pieprzu cayenne. Wyszło pysznie. Indyk leżakował w marynacie całą noc. Był delikatny i aromatyczny.
Tym razem zmieszałam płynny miód rzepakowy, słodki sos chili szczyptę pieprzu cayenne. Wyszło pysznie. Indyk leżakował w marynacie całą noc. Był delikatny i aromatyczny.
takie szaszłyczki to coś pysznego;) szkoda tylko, że pogoda nie sprzyja grillowaniu
OdpowiedzUsuńUwielbiam szaszłyki, zawsze staram się je robić jak najbardziej kolorowe, podobnie jak u Ciebie
OdpowiedzUsuńNa grilla każda pogoda jest dobra, przynajmniej w naszej rodzinie. Było kolorowo i pysznie, mięsko się rozpływało w ustach....mniammmm
OdpowiedzUsuńM.