Szparagowe naleśniki na obiad.
Szparagi w naleśnikach
- naleśniki: mleko, mąka, jajko, sól
- pęczek zielonych szparagów
- szynka serano
- żółty ser
- sos beszamel: masło, mleko i mąka
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Najpierw smażymy naleśniki. Następnie przygotowujemy szparagi czyli pozbywamy się łykowatych końcówek. Na każdym naleśniku kładziemy plasterek szynki i sera, następnie 3-4 szparagi i zawijamy w rulonik. Układamy ruloniki w naczyniu do zapiekania i polewamy beszamelem - dosyć płynnym (rozpuszczamy masło, zasmażamy mąkę i dolewamy mleka, przyprawiamy sola, pieprzem i gałką). Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni na 20-30 minut.
szparagi, czyli to co bardzo lubie :)
OdpowiedzUsuńSzparagi są pyszne w każdej postaci! M.
OdpowiedzUsuń