Kupiłam filety z łupacza. Smaczna, biała, mięsista rybka z tego łupacza. zjedliśmy go najprościej chyba jak się da, bo po prostu na maśle. Filety oczyściłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym, posoliłam i skropiłam cytryną. Na patelni rozpuściłam masło i wrzuciłam łupacza, najpierw skorka do dołu. Po 2-3 minutach kiedy się skórka przyrumieniła przewróciłam i od czasu do czasu polewałam masełkiem z patelni. W sumie po 5-6 minutach rybka była gotowa. Soczysta i pyszna. Zjedliśmy skropionego cytrynką z gotowaną kukurydzą i grzankami posypanymi jadalnymi kwiatkami.
azja
(6)
Boże Narodzenie
(28)
ciasta i ciasteczka
(73)
desery
(34)
dodatki
(38)
drób
(108)
dynia
(2)
grill
(27)
grzyby
(11)
inne
(39)
jajka
(38)
kluski makarony
(60)
lody
(7)
mięso
(55)
muffiny
(13)
owoce morza
(14)
pasty
(16)
pieczywo
(27)
pierogi
(8)
piknik
(11)
pizza
(20)
placki i nalesniki
(26)
przekąski
(28)
przetwory
(35)
ryby
(54)
ryż
(2)
sałatki
(31)
strączkowe
(7)
sushi
(4)
śledzie
(11)
śniadanie
(43)
tarty
(14)
tort
(16)
tortille
(14)
tost
(7)
warsztaty
(1)
warzywa
(42)
wege
(19)
Wielkanoc
(34)
zapiekanki
(35)
zioła
(6)
zupy
(23)
poniedziałek, 26 sierpnia 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przepis do wypróbowania koniecznie! Pychota!
OdpowiedzUsuńkozafit.blogspot.com
zapraszam
ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńŁupacz to pyszna ryba, przepis jest prosty a znakomicie smakuje. Dodatek kukurydzy to świetny pomysł, również kolorystycznie, i te grzanki... M.
OdpowiedzUsuńRyby są dobre i zdrowe, a ta, aż rozpływała się w ustach :)
OdpowiedzUsuń