Uwielbiam rabarbar, jest tak krótko, że nie można się nim w pełni nacieszyć.
W tym roku więc postanowiłam chociaż jakąś jego formę zachować na dłużej.
I tak oto powstał chutney z rabarbaru.
W tym roku więc postanowiłam chociaż jakąś jego formę zachować na dłużej.
I tak oto powstał chutney z rabarbaru.
Składniki:
- 1 kg rabarbaru
- 40 dag posiekanej czerwonej cebuli
- 80 dag cukru
- 100 ml octu balsamicznego lub winnego
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki imbiru sproszkowanego
- duża garść rodzynek
Już kogoś pytałam: z czym się chutnej je ?
OdpowiedzUsuńTo jest "mazidło" do chlebka ?
Przepis zapowiada się smakowicie i mam rabarbar to bym zrobiła :-)
Mój mąż je ze wszystkim :) np na kanapkach z serkiem i wędliną, ale tez pyszne do mięsa zamiast borówek :)
OdpowiedzUsuńpolecam cynamon dodawać stopniowo :)