- 0,5 kg filetu z indyka lub piersi kurczaka
- sok z jednej limonki i trochę jej skórki
- jogurt naturalny
- mała śmietana 18%
- puszka pomidorów
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte
- 2 łyżeczki imbiru
- 2 łyżeczki tandoori masala
- 1 łyżeczka garam masala
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki miodu
- 3-4 łyżki masła
- 4 ziarna kardamonu
- 3 goździki
- kawałek kory cynamonu
- sól
- chilli
azja
(6)
Boże Narodzenie
(28)
ciasta i ciasteczka
(73)
desery
(34)
dodatki
(38)
drób
(108)
dynia
(2)
grill
(27)
grzyby
(11)
inne
(39)
jajka
(38)
kluski makarony
(60)
lody
(7)
mięso
(55)
muffiny
(13)
owoce morza
(14)
pasty
(16)
pieczywo
(27)
pierogi
(8)
piknik
(11)
pizza
(20)
placki i nalesniki
(26)
przekąski
(28)
przetwory
(35)
ryby
(54)
ryż
(2)
sałatki
(31)
strączkowe
(7)
sushi
(4)
śledzie
(11)
śniadanie
(43)
tarty
(14)
tort
(16)
tortille
(14)
tost
(7)
warsztaty
(1)
warzywa
(42)
wege
(19)
Wielkanoc
(34)
zapiekanki
(35)
zioła
(6)
zupy
(23)
wtorek, 19 kwietnia 2011
butter chicken
Etykiety:
drób
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda pięknie, nie dziwię się, że Bartek się zajadał, na pewno też zapach był intensywny? Jeśli mi użyczysz przypraw masala, to też sie skuszę... M.
OdpowiedzUsuńFajny przepisik, chociaz wg mnie najlepszy i najbardziej bliski oryginalowi chicken butter masala jest ten wykonany wg tego przepisu http://www.dotykindii.pl/chicken_masala.html
OdpowiedzUsuń