U nas robi się kiełbaskę w kilku wersjach.
Biała kiełbasa w żurawinie
Biala kiełbasa w miodzie
Postępujemy tak jak przy kiełbasce z żurawiną tylko glazurę żurawinowo-chrzanową zastępujemy miodem wymieszanym z ostra musztardą.
Biała kiełbasa tradycyjna
Kiełbaskę nakłuwamy, podgotowujemy jak w przepisie pierwszym, przekładamy do naczynia, smarujemy olejem i pieczemy. Jednocześnie podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka. Jak trochę zmięknie dorzucamy do kiełbaski i trochę razem pieczemy.
Biała kiełbasa w żurawinie
- 6-8 kawałków białej kiełbasy
- 2/3 szklanki żurawinowej konfitury
- 3-4 łyżki chrzanu
- 2 łyżki oleju
Biala kiełbasa w miodzie
Postępujemy tak jak przy kiełbasce z żurawiną tylko glazurę żurawinowo-chrzanową zastępujemy miodem wymieszanym z ostra musztardą.
Biała kiełbasa tradycyjna
Kiełbaskę nakłuwamy, podgotowujemy jak w przepisie pierwszym, przekładamy do naczynia, smarujemy olejem i pieczemy. Jednocześnie podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka. Jak trochę zmięknie dorzucamy do kiełbaski i trochę razem pieczemy.
przypomniałaś nasze rodzinne pychotki....mniammmmm M.
OdpowiedzUsuń