poniedziałek, 12 września 2011

kurczak ze śliwką

Była już pierś kurczaka z gruszką, żurawiną, suszonymi pomidorami, morelami, teraz czas na śliwkę. Prezentuje się bardzo dekoracyjnie po przekrojeniu, nadaje soczystości i słodyczy kurczakowi. Wersja z panchetą, śliwką i plasterkiem żółtego sera.


6 komentarzy:

  1. On się rzeczywiście prezentuje prześlicznie. Nie przepadam za nadziewanymi mięsami, ale oczu od niego nie mogłam oderwać i musiałam tu zajrzeć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja z kolei uwielbiam mięsa nadziewane warzywami!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ pierś kurczaka aż się prosi o nadziewanie! A śliwka w dodatku pięknie pachnie. M.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smaczne mięsko wychodzi po dodaniu śliwek, bardzo lubię takie połączenia.

    OdpowiedzUsuń
  5. O, ślieczne są. ;) Ja robię schab ze śliwką i/lub serem. ;) Muszę wypróbować pierś, albo może indyka...? ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. indyk tez będzie bardzo dobry Kasiu :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...