Bardzo dawno nie robiłam żadnego pieczywa. Na chleb na zakwasie nie mam cierpliwości, ale małe aromatyczne bułeczki są w sam raz. Nie za dużo pracy, nie za wiele wysiłku a efekt mniamuśny.
Czosnkowe bułeczki
- 400g mąki pszennej
- łyżeczka drobnego cukru
- pół łyżeczki soli
- 1 łyżeczka drożdży suchych
- 260ml mleka
- 30g roztopionego masła (1 łyżka)
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki miękkiego masła
- tymianek
Inspiracja
Aż robię się głodna na ich widok, muszę koniecznie spróbować:)
OdpowiedzUsuńAleż są piękne!!! Nawet zdjęcie pachnie! M.
OdpowiedzUsuńczosnek jest pyszny!!!! wyglądają super:) lubię czosnkowe pieczywo w kazdej postaci
OdpowiedzUsuńmuszą być pyszne... wyglądają super!
OdpowiedzUsuńzgadzam się - bardzo mniamniuśne :)
OdpowiedzUsuń