czwartek, 15 marca 2012

pasta jajeczna z musztardą żurawinową

Wielkanoc zbliża się całkiem już dużymi krokami, może spodoba się wam taka wersja jajek.

Pasta jajeczna z musztardą żurawinową
  • 8 jajek
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy żurawinowej
  • sól, pieprz
  • kiełki rzodkiewki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki. Dodać musztardę majonez przyprawy i wymieszać na gładka masę. Do pustych białek nałożyłam pastę szprycą i udekorowałam kiełkami co również zaostrzyło smak. Polecam.

6 komentarzy:

  1. Pastami jajecznymi otworzyłaś sezon wiosenno-wielkanocny. Ta też musi być pyszna! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. śliczne jajeczka i pyszna ta musztarda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. musze i ja wypróbować koniecznie, bo wygląda rewelacyjnie

    OdpowiedzUsuń
  4. pięknie! poza tym mam ochotę na jajo, więc czemu nie takie. Wiosennie się zrobiło :)

    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  5. No to muszę poszukać takiej musztardy i jak znajdę, to zrobię tą pastę na święta, bardzo i mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musztardę można tez zrobić samemu jak nie dostaniesz kamisa z serii specialite, 1 łyżka gładkiej łagodnej musztardy np miodowej z 1 łyżeczką gładkiej konfiturki z żurawiny

      Usuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...