Biała kiełbaska z winem, miodem i musztardą francuską
- 6 surowych białych kiełbasek
- spora łyżka miodu
- pół szklanki białego wina
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka płatków słodkiej papryki
- słodka papryka w proszku
W kubeczku rozmieszać wino z miodem i musztardą. Ułożyć kiełbaski w naczyniu do zapiekania, polać glazurą (można troszkę zostawić do polewania w trakcie pieczenia), posypać papryka w proszku i płatkami papryki. Piekłam 30 minut w 180 stopniach przekręcając od czasu do czasu.
wspaniała!
OdpowiedzUsuńmój Tato byłby zachycony.
wiesz, chyba wykorzystam ten patent na święta!
To smacznego życzę :)
UsuńŚliczne te kiełbaski, aż pachną!!! Płatki papryki i ziarenka gorczycy dodają smaczku.
OdpowiedzUsuńPycha! M.
mniam - jak dla mnie super kiełbaska !
OdpowiedzUsuńPomysł wyśmienity :)
OdpowiedzUsuńOlu, ja już spisałam sobie te Twoje białe kiełbaski i przekazałam mamie!:) Mam nadzieję, że na święta w końcu zjem białą kiełbasę:)
OdpowiedzUsuńAsia, koniecznie spróbuj! Ta z chilli i winem też warta grzechu :)
UsuńPięknie Ci się zarumieniła!
OdpowiedzUsuńLubię białą kiełbaskę, a Ty wciąż masz na nie tyle pomysłów, ten szczególnie mi się podoba :)
Bardzo lubie polaczenie miodu i musztardy. Kielbaska z takimi dodatkami musi smakowac wspaniale!
OdpowiedzUsuńjest pyszna :)
Usuńlubię białą, robię podobnie:) baaardzo smakowite zdjęcia! :):):)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, przyrządzam bardzo podobnie białą kiełbaskę, ale w piwie. Następnym razem będzie wino :)
OdpowiedzUsuńz piwem też robię, pycha :)
UsuńSuper! Uwielbiam takie kombinacje z białą kiełbasą. U mnie właśnie marynuje się też z miodem ale w czerwonym winie! Pysznie u Ciebie!
OdpowiedzUsuńto czekam na twoją wersję :)
UsuńPyszna kiełbaska,spróbuję zrobić z miodem bo jeszcze takiej nie jadłam własnie kupiłam w Lidl białą kiełbaskę więc zaskoczę domowników.
Usuńmoże być wino wytrawne czerwone?
OdpowiedzUsuńmoże tyle tylko że kiełbaska zmieni nieco kolor :)
OdpowiedzUsuń