środa, 4 kwietnia 2012

jajka z twarożkiem

Wielkanoc czai się za rogiem, przybywa przepisów świątecznych a u mnie proste, wiosenne jajka z twarożkiem.

Jajka z twarożkiem
  • 4 jajka
  • 200g białego półtłustego sera (u mnie Garwolin)
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 8 rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2-3 łyżki śmietany 12%
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół. W miseczce rozdrobnić ser i wymieszać ze śmietaną, dodać posiekany szczypiorek i rzodkiewki starte na drobnej tarce jarzynowej, doprawić solą. Wyłożyć po łyżce na jajko i udekorować plasterkiem rzodkiewki.

4 komentarze:

  1. Prosty przepis, a jakże smaczny! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajka z takim farszem (twarożek, szczypiorek, rzodkiewka) to były pierwsze jajka faszerowane, jakie zrobiłam na Wielkanoc. Pamiętnego roku 1986... :D

    OdpowiedzUsuń
  3. prosto, ale za to bardzo elegancko i smakowicie.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...