wtorek, 10 kwietnia 2012

spaghetti z cukinią i mascarpone

Obiad dla zabieganych, robiony w pospiechu w tygodniu przedświątecznym. Mało składników a pyszny efekt.

Spaghetti z cukinia i mascarpone
  • 400ml przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cukinia
  • świeże oregano
  • 120g mascarpone
  • sól, pieprz, cukier
  • olej
  • makaron
Cukinię pokroiłam w ćwierć plasterki i wrzuciłam na rozgrzany olej żeby się poddusiły i podsmażyły, dorzuciłam przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie zalałam przecierem pomidorowym i chwilę sobie pyrczało, domieszałam serek i doprawiłam, solą, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą cukru a na koniec świeżym oregano. Sos był idealnie kremowy, aromatyczny i pyszny.


4 komentarze:

  1. Również w sam raz na leciutki obiad poświąteczny, smacznie i szybko. M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam już z cukinią, smakuje świetnie z makaronem; muszę koniecznie spróbować i w tej kombinacji. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj to by nam smakowało :-)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...