Obiad dla zabieganych, robiony w pospiechu w tygodniu przedświątecznym. Mało składników a pyszny efekt.
Spaghetti z cukinia i mascarpone- 400ml przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 cukinia
- świeże oregano
- 120g mascarpone
- sól, pieprz, cukier
- olej
- makaron
Cukinię pokroiłam w ćwierć plasterki i wrzuciłam na rozgrzany olej żeby się poddusiły i podsmażyły, dorzuciłam przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie zalałam przecierem pomidorowym i chwilę sobie pyrczało, domieszałam serek i doprawiłam, solą, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą cukru a na koniec świeżym oregano. Sos był idealnie kremowy, aromatyczny i pyszny.
oj, to by mi smakowało...
OdpowiedzUsuńRównież w sam raz na leciutki obiad poświąteczny, smacznie i szybko. M.
OdpowiedzUsuńRobiłam już z cukinią, smakuje świetnie z makaronem; muszę koniecznie spróbować i w tej kombinacji. :)
OdpowiedzUsuńOj to by nam smakowało :-)
OdpowiedzUsuń