Grillowane żeberka
- 1 kg żeberek (żeby miały jak najwięcej mięska a nie tylko same kości)
- 5 łyżek słodkiego sosu chilli
- 4 łyżki miodu
- sok z pół limonki
- przyprawy: sól, pieprz młotkowany, ostra papryka, cząber
Żeberka w całości - nie kroimy na porcje bo bardziej wysychają podczas grillowania, marynujemy przez noc a potem tylko w całości na ruszt i delektujemy się najpierw cudownym zapachem a potem smakiem idealnie mięciutkich i soczystych kawałków mięska.
W takim wydaniu muszą pysznie smakować! I miód i chili i limonka, pycha!!!
OdpowiedzUsuńżeby tylko ktoś zechciał mi takie ugrillować.... pycha!
OdpowiedzUsuńSzkoda że nie posiadam grilla...
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite żeberka! Wiem, bo jadłam! M.
OdpowiedzUsuń