środa, 2 maja 2012

parówki w cieście francuskim ze śliwkami

Troszke inne zawijane parówki.

Parówki w cieście francuskim ze śliwkami
  • gotowe ciasto francuskie
  • 4 parówki
  • 4 plasterki szynki dojrzewającej
  • 4 plastry żółtego sera
  • suszone sliwki kalifornijskie
  • ostra papryka
  • 1 łyżka mleka
Gotowe ciasto francuskie przekroić na 4 prostokąty, tak aby jeden bok był długości parówki a drugi na tyle długi aby zawinąć rulonik. Na cieście ułożyć szynkę, ser, na krawędzi parówkę i obok śliwki. 
Całość oprószyć ostrą papryką. Zawinąć w rulonik, przekroić na każdy rulonik na 4 części, ułożyć na blaszce, posmarować mlekiem i piec ok 20 minut w 180 stopniach.

6 komentarzy:

  1. bardzo fajne dodatki - te śliwki muszą tu dawać niezłego smaczku. Ja bym chyba ominęła ser, bo mi się wydaje trochę za dużo. chociaż ser się zawsze fajnie ciągnie.

    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przekąska, muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  3. hehe, już by Mojemu, śliweczki przeszkadzały, ale ja bardzo lubię takie połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Niby takie zwyczajne, ale ta śliwka i szynka dodają uroku :) Robi sie tak wykwintnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy07 maja, 2012

    Pycha i jakie urocze! M.

    OdpowiedzUsuń
  6. no wlasnie, te poaczenie jest suuuper :) ja dodlam parowki kani i ciasto z lidla:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...