poniedziałek, 5 listopada 2012

gulasz z szynki na ostro z kakao

A może na jesienny obiad aromatyczny gulasz? Serdecznie zapraszam.
 
Gulasz z szynki na ostro z kakao
  • 1kg szynki wieprzowej
  • 3 marchewki
  • 300g dyni
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka kakao
  • sól, pieprz ziarnisty. ziele angielskie, listek laurowy
  • 350ml czerwonego wina
  • mąka pszenna
  • olej
Mięso pokroić w kostkę - taka na jeden kęs, posolić, obtoczyć w mące i smażyć na rumiano na dużym ogniu. Marchewkę obrać i pokroić w talarki. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, papryczkę drobno posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. W dużym rondlu rozgrzać olej i poddusić cebulę z czosnkiem, dodać papryczkę, pieprz, ziele i listek . Zalać winem i dorzucić marchewkę z dynią. Dusić na niewielkim ogniu, dodać usmażone mięso. Dodać kakao i dusić aż wszystko będzie miękkie, w razie konieczności dodać jeszcze trochę wina.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...