Moje pierwsze podejście do przegrzebków i na pewno nie ostatnie, bo w głowie kłębią mi się kolejne połączenia smaków.
Przegrzebki z suszonymi pomidorami
Przegrzebki z suszonymi pomidorami
- 3-4 przegrzebki na osobę
- 2-3 suszone pomidory na osobę
- mix sałat
- 1 łyżka masła
- świeżo mielony pieprz
- 1 czerwona cebula
- pieczywo tostowe
sos
- 3 łyżki słodkiego sosu chilli
- sok z połowy cytryny
Przegrzebki opłukałam i osuszyłam. Cebulkę obrałam i pokroiłam na cieniuteńki krążki, pomidory pokroiłam na kawałki. Na talerzykach ułożyłam mix sałat, suszone pomidory i cebulkę. Na patelni rozgrzałam masło i usmażyłam przegrzebki na złoto z obu stron po około 1 minutkę. Przełożyłam na talerzyki, posypałam świeżo zmielonym pieprzem i polałam sosem. Na maśle usmażyłam tostowe grzanki.
Ja jak na razie przegrzebków nie robiłam. Mam obawy , że wydam sporo kasy i je zepsuję. Muszę się odważyć w końcu.
OdpowiedzUsuńJa też podchodziłam ostrożnie, ale warto było :)
UsuńCieszę się, że czasem testuję twoje eksperymenty kulinarne! Bardzo mi smakowało jedzonko z przegrzebkami. M.
OdpowiedzUsuń