środa, 24 kwietnia 2013

kotleciki jagnięce w czerwonym winie


 Dzisiaj zapraszam na aromatyczne kotleciki jagnięce.

Kotleciki jagnięce w czerwonym winie
  • 6-8 kotlecików
  • 2/3 szklanki czerwonego wina
  • olej
  • sól, pieprz, rozmaryn
  • świeże chilli
  • ocet balsamiczny
Kotleciki zamarynować w oleju,soli, pieprzu, posiekanym rozmarynie i drobno posiekanym świeżym chilli bez pestek. Odstawić na 1 godzinę. Usmażyć na patelni po 5 minut z pierwszej i 2-3 minuty z drugiej strony. Dodajemy wino, redukujemy przez około 5 minutek. Podałam z pieczonymi ziemniakami i pieczoną czerwoną cebulą (cebule kroimy na ćwiartki, polewamy olejem i octem balsamicznym i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach od czasu do czasu mieszając), całość skropiłam octem balsamicznym.

3 komentarze:

  1. Na pewno pyszne, bardzo lubię kotleciki jagnięce - ta cebula brzmi smakowicie, a jakie lśniące! M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kotleciki jagnięce wyśmienite :) mam juz dostarczone zakupy do domu z produktami na to danie, wiec jutro jagniecina wg przepisu pomysłodawczyni

    OdpowiedzUsuń
  3. Jagnięcina to zdecydowanie woje ulubione mięso. A pieczona cebulkę muszę spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...