Mazurek upieczony dzisiaj na kruchym cieście.
Przepis pokazała mi Hafija , a pochodzi stąd - czyli kopalni cudnych przepisów na słodkości.
Mój mazurek bez marcepanu, bo nikt u mnie nie lubi i co za dużo to niezdrowo.
Jak również zrobiony z połowy porcji wszystkiego.
Kruchy spód, świeżo smażona konfitura z pomarańczy i na wierzchu kandyzowane własnoręcznie pomarańcze.
I prezentuje się tak...
Przepis pokazała mi Hafija , a pochodzi stąd - czyli kopalni cudnych przepisów na słodkości.
Mój mazurek bez marcepanu, bo nikt u mnie nie lubi i co za dużo to niezdrowo.
Jak również zrobiony z połowy porcji wszystkiego.
Kruchy spód, świeżo smażona konfitura z pomarańczy i na wierzchu kandyzowane własnoręcznie pomarańcze.
I prezentuje się tak...
Cudeńko!
OdpowiedzUsuńwygląda pięknie
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, na pewno będzie pyszny !!! Już się cieszę !!!!
OdpowiedzUsuńZ okazji Wielkanocy można go ozdobić malutką gałązką bukszpanu po środku, dla złamania koloru.
mama