Naszło mnie na rybkę.
Padło na dorsza, ale że taki zwykły wydał mi się nudy, znalazłam inny przepis na panierkę.
I tak oto powstały paluszki dorszowe w panierce z kuskusa (kuskus zalany bulionem warzywnym+sól i pieprz+skórka i sok z pół cytryny+natka).
Padło na dorsza, ale że taki zwykły wydał mi się nudy, znalazłam inny przepis na panierkę.
I tak oto powstały paluszki dorszowe w panierce z kuskusa (kuskus zalany bulionem warzywnym+sól i pieprz+skórka i sok z pół cytryny+natka).
Należy smażyć krótko do lekkiego przyrumienienia, bo mocniej zrumieniony kuskus twardnieje i robią się chrupeczki :)
Rybka delikatna i soczysta, ze zdecydowanym posmakiem cytryny.
Rybka delikatna i soczysta, ze zdecydowanym posmakiem cytryny.
Pycha!!!
pysznie:-)
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję!! Może nie na rybie ale na pewno na kurczaczku! :)
OdpowiedzUsuń