porcja na 2 osoby:
- podwójna pierś kurczaka
- 2 łyżki żurawiny
- 1/8 świeżej gruszki
- 2 plasterki żółtego sera
- 10 cieniuteńkich plasterków wędzonego boczku
- sól
Układamy po 5 plasterków boczku, na zakładkę i na środku umieszczamy pierś. W piersi robimy kieszonkę i wkładamy gruszkę i łyżkę żurawiny
Podwijamy cienki koniec piersi, na wierzchu kładziemy plasterek sera (można pominąć, ale nie warto :) )
Zawijamy boczek tak aby się "krzyżował". Pieczemy nie dodając tłuszczu.
Smacznego
Podwijamy cienki koniec piersi, na wierzchu kładziemy plasterek sera (można pominąć, ale nie warto :) )
Zawijamy boczek tak aby się "krzyżował". Pieczemy nie dodając tłuszczu.
Smacznego
no już z wyglądu pycha !!!! boskie danie !!! na pewno się skuszę, M.
OdpowiedzUsuń