niedziela, 20 lutego 2011

podwójnie pyszne podwójna frajda

Na zakończenie wieczoru i jednocześnie weekendu czekoladowa pycha.
Czyli fondue czekoladowe, mniam.

  • kubeczek śmietanki 36% (niestety)
  • tabliczka gorzkiej czekolady - najlepiej baaardzo prawdziwej i dobrej
  • tabliczka czekolady mlecznej
  • łyżka esencji waniliowej
  • otarta skórka z cytrusów
  • owoce lub biszkopty
Podgrzewamy śmietankę, dodajemy skórkę i esencję, a następnie połamana czekoladę i zdejmujemy z ognia, mieszamy aż będzie jednolite :)

3 komentarze:

  1. hej, przegladalam twoj blog i jest naprawde super, bardzo fajne przepisy z ktorych kiedys skorzystam, zauwazylam takze ze robisz bizuterie, czy byla by jeszcze mozliwosc zamowienia takiej bronsoletki ala pandora i ile kosztuje, mozesz odpisac mi na meila kamcia131@wp.pl pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale musiał być fajny zapach w całym domu - truskawki z czekoladą..... ooooch...M.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pycha... Jak się na to patrzy, to aż ślinka cieknie :-)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...