wtorek, 1 marca 2011

szaszłyki z kurczaka

Dzisiaj przepis inspirowany blogiem Kwestia smaku
Ja swój nieco zmodyfikowałam.

  • podwójna pierś kurczaka
  • szczypta szafranu (całe opakowanie Kamis)
  • sok z całej limonki
  • 6 łyżek oliwy cytrynowej
  • sól i pieprz
Kurczaka oczyścić i pokroić na paski. Posolić i popieprzyć. W misce wymieszać oliwę, sok z limonki i szafran. Wrzucić kurczaka, wymieszać i odstawić na 15 minut. Nadziewać na szaszłykowe patyczki i grillować z każdej strony po około 5-7 minut.
Ja podałam z ryżem gotowanym w bulionie ziołowym z oliwą.

3 komentarze:

  1. k=Kolejny kurczakowy pomysł - wygląda fajnie i pewnie też tak smakuje. Ciekawa jestem, kiedy wyczerpią się twoje drobiowe inspiracje.....M.

    OdpowiedzUsuń
  2. PYCHA...często robię szaszłyki drobiowe, miękkie, soczyste mięsko :)
    Posyłam cieplutkie buziaki :*

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...