Ja swój nieco zmodyfikowałam.
- podwójna pierś kurczaka
- szczypta szafranu (całe opakowanie Kamis)
- sok z całej limonki
- 6 łyżek oliwy cytrynowej
- sól i pieprz
Kurczaka oczyścić i pokroić na paski. Posolić i popieprzyć. W misce wymieszać oliwę, sok z limonki i szafran. Wrzucić kurczaka, wymieszać i odstawić na 15 minut. Nadziewać na szaszłykowe patyczki i grillować z każdej strony po około 5-7 minut.
Ja podałam z ryżem gotowanym w bulionie ziołowym z oliwą.
Ja podałam z ryżem gotowanym w bulionie ziołowym z oliwą.
k=Kolejny kurczakowy pomysł - wygląda fajnie i pewnie też tak smakuje. Ciekawa jestem, kiedy wyczerpią się twoje drobiowe inspiracje.....M.
OdpowiedzUsuńPYCHA...często robię szaszłyki drobiowe, miękkie, soczyste mięsko :)
OdpowiedzUsuńPosyłam cieplutkie buziaki :*
muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń