- 1 pstrąg na osobę
- cytryna
- masło ziołowe
- sól
- świeży tymianek
Tak przygotowane, przekładamy na folię aluminiową i zawijamy tworząc pakuneczki (metoda jak w ziemniaczanych papilotach).
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 minut potem rozchylamy folę i podpiekamy jeszcze z 5-7 minut w opcji grill aby skórka była chrupiąca.
U mnie ryba zawsze z ryżem - gotowanym w oliwkowo-ziołowym bulionie.
nigdy nie jadłam jeszcze ryby w ten sposób ;) trochę boję się takich w "całości".
OdpowiedzUsuńNie ma się czego bać :) kręgosłup ładnie odchodzi. A rybka w całości daje wiele możliwości :)
OdpowiedzUsuńPycha!!!! można jeszcze przed pieczeniem skropić lekko cytrynką. A jak zdrowo, bo bez panierki. Można tymianek zastąpić koperkiem, też będzie smacznie. M.
OdpowiedzUsuń