Wczoraj na kolację z okazji dnia dziecka zrobiłam quesadille. Danie proste, szybkie i niekłopotliwe. Można kombinować z farszem na wiele sposobów i mając na uwadze zawartość lodówki. Danie bardzo "plastyczne" :)
Quesadille z kurczakiem (na 4 osoby)
posypać pokrojoną w kostkę mozzarellą i przykryć drugim plackiem. Podpiec na patelni grillowej po 2 minutki po każdej ze stron.Podawać na ciepło. Pycha
Quesadille z kurczakiem (na 4 osoby)
- 8 placków do tortilli
- 2 piersi kurczaka
- 1 opakowanie serka ricotta
- 2 spore garści świeżego szpinaku
- 1 garść tartego sera dobrze i szybko rozpuszczalnego (u mnie ser salami)
- 1 mozzarella
- sól, pieprz, papryka
- sok z cytryny
- oliwa
posypać pokrojoną w kostkę mozzarellą i przykryć drugim plackiem. Podpiec na patelni grillowej po 2 minutki po każdej ze stron.Podawać na ciepło. Pycha
naprawdę pycha!!! farsz bardzo smakowity, dobrze doprawiony, tortille kruchutkie - smakowite jedzonko. M.
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! I jak bogata nadziane - takie lubię:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
nigdy takiego dania nie jadłam, ale jestem bardzo ciekawa jak smakuje
OdpowiedzUsuńTak jak nie jestem fanką kuchni meksykańskiej, tak różnego rodzaju quesadille uwielbiam :) a zwłaszcza te z kurczakiem...
OdpowiedzUsuńwygladaja bardzo smakowicie uwielbiam quasadille.
OdpowiedzUsuń