Uwielbiamy chlebki pita i tortille robione własnoręcznie, mają zupełnie inny smak niż "kupne". Można nadziewać na rożne sposoby, np mięskiem i grillowanymi warzywami jak pokazywałam wcześniej, można je zjeść w wersji tylko warzywnej, lub z farszem pieczarkowym lub z boczniakami. Wszystkie są pyszne
Chlebki pita z kurczakiem i warzywami
- 500g mąki
- 150g cieplej wody
- 5g cukru
- 5g soli
- 15g oliwy
- 3,5g suchych drożdży
Pity zjedliśmy z kurczakiem przegrillowanym ze słodkim sosem chili, pomidorkiem, zielonym ogórkiem i wiórkami żółtego sera. Całość polana sosem czosnkowym - majonez, śmietana i 3 ząbki czosnku. Pycha
Oj już zgłodniałam, a dopiero śniadanko zjadłam :).
OdpowiedzUsuńzapisuję sobie przepis :)
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńfajne są te chlebki.
OdpowiedzUsuńWszystko co robione własnoręcznie jest smaczniejsze i zdrowsze, dlatego nie dziwię się że uwielbiacie, ja też uwielbiam.
OdpowiedzUsuńA to nadzionko wyjątkowo smakowite. :)
na letni posiłek idealne.
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
Raz jeden kupiłam gotowe chlebki i nie mam zamiaru tego błędu powtórzyć w przyszłości ;-) Przeapetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńlubei taki domowy fast food:)
OdpowiedzUsuńprzepis godny wypróbowania, świetne chlebki
OdpowiedzUsuńChlebki świetne, ale fajnie być zaproszonym na degustację... okropnie jesteście pracowici z tym pieczeniem...M.
OdpowiedzUsuń