Tort pavlovej to chyba najłatwiejsza opcja tortu smacznego, szybkiego i efektownego. Kiedy nie ma się czasu, kiedy nie ma się pomysłu sprawdza się zawsze. Pavlova często gości na naszych stołach, zapewne również z powodu mojego cukierniczego lenistwa :) Tym razem pokażę pavlovą z urodzin mojej Mamy.
Tort pavlovej z jeżynami
- 3 białka
- 150g cukru
- 1 łyżeczka octu borówkowego
- pojemniczek jeżyn
- 400ml słodkiej śmietanki 30% (u mnie łaciata w kartoniku)
- łyżeczka cukru
jak smakowicie!
OdpowiedzUsuńu mnie jeżyny dopiero w fazie dojrzewania. ale juz niedługo xd
http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
http://www.karmel-itka.blogspot.com
Pięknie się prezentuje!!
OdpowiedzUsuńBeza i jeżyny to doskonałe połączenie. Uwielbiam je. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńto nie wygląda jak pavlova... :P:
OdpowiedzUsuńczy Ptasie_Mleczko jest krytykanckie? Pavlova to beza z bitą śmietaną i owocami [że ta pierwsza miała inne owoce? cóż...]za to moja urodzinowa była pyszna jak zawsze, leciutka, nie za słodka, no i te jeżyny!!! M.
OdpowiedzUsuńMniammm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńA jak ma wygladac pavlova Ptasie Mleczko skoro to beza ze śmietaną i owocami....?
OdpowiedzUsuń