W piątek nie miałam koncepcji na obiad, myślałam, myślałam i wymyśliłam.... tym razem nie kurczaka.
Tagliatelle z krewetkami (porcja na 2 osoby)
Tagliatelle z krewetkami (porcja na 2 osoby)
- makaron tagliatelle
- 20 ugotowanych krewetek średniej wielkości
- pół cukinii
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- słodki sos chilli ok 5-6 łyżek
- olej
Och, uwielbiam połączenie makaronu i krewetek. I jeszcze cukinia... Pyszności!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
yummymorning.blogspot.com
Pyszności, pięknie wygląda! ;)
OdpowiedzUsuństraszliwie apetyczne!!!
OdpowiedzUsuńtak mega mega apetyczne
uwielbiam tagliatelle
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
Bardzo smakowicie wygląda. Przypomniałaś mi, że dawno nie jadłam krewetek,
OdpowiedzUsuńNo i dalej kusisz! I to tak skutecznie, że mimo iż nie przepadam za krewetkami, to z chęcią bym pochłonęła porcyjkę:)
OdpowiedzUsuńPozdrowionka!!:)
No pychota, można też cukinie pokroić we wstążki [będą kompatybilne ze wstążkami makaronu...], pięknie wygląda to danko,chyba się skuszę...M.
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam nic z krewetkami, zachecilas mnie tym przepisem do zakupienia opakowania i zmajstrowania czegos dobrego, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie przyrządzałam krewetek, a kupiłam zamrożone. I mam pytanie czy wyciągnąć krewetki z zamrażarki i polać je sosem chili i potem na patelnię, czy najpierw je ugotować tak jak pisze w składnikach dania i potem sosem? Prosżę o radę i dziękuję z góry. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJeśli kupione krewetki są wstępnie ugotowane to nie musisz gotować a jedynie rozmrozić - ja przelewam wrzątkiem.
UsuńSmacznego :)