Pyszna propozycja na nieśpieszny obiad. Gulasz wychodzi w smaku słodko ostry - słodki za sprawą batatów i marchewki i ostry dzięki chilli. Serdecznie polecam.
Gulasz z indyka z piwem
Gulasz z indyka z piwem
- 700g filetu z indyka
- 1 batat
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 0,5l piwa jasnego (u mnie czerwona Warka)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz ziarnisty, ziele angielskie, sól, słodka papryka w proszku
- kawałek papryczki chilli (może być suszona)
- 2 łyżki mąki
- olej
o, jakie pyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńpyszności, a jaki ten gulasz fotogeniczny! M.
OdpowiedzUsuńnie miałaś problemu z kupnem batata? wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńnie miałam :) w bomi i kauflandzie sa prawie codziennie, przynajmniej koło mnie :)
UsuńFaktycznie pyszne danie! Wciaz za rzadko siegam po bataty...
OdpowiedzUsuńwygląda kusząco, z pewnością bardzo smaczny
OdpowiedzUsuńdzięki za inspirację!
OdpowiedzUsuńNigdy jeszcze nie robiłam gulaszu, ale mnie dziś natchnęłaś. Mój co prawda nie na piwie i bez batata, ale drobiowy i będzie z plackami ziemniaczanymi na kolację :)
smakowite jedzonko:)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna pozycja kuchni fusion, najpewniej? :) Gulasze na piwie są doskonałe.
OdpowiedzUsuń