Golonka z rozmarynem i cząbrem
- 1 kolonka wieprzowa tylna ok 750g
- świeży rozmaryn
- świeży cząber
- 1 większa cebula
- 05l piwa
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka wody
ale pyszne mięsko - uwielbiam golonkę z taką spieczoną skórką :)
OdpowiedzUsuńA ja mam w zamrażalniku golonkę i nie wiem co mam z nią zrobić... bo nigdy nie piekłam golonki, więc teraz przynajmniej wiem, jak mam to zrobić:)
OdpowiedzUsuńAsia tu masz jeszcze ciut inną wersję http://www.mamabartka.blogspot.com/2012/02/golonka-w-piwie.html warto bo to dobre i delikatne mięsko :)
UsuńPyszności, mięsko dobrze upieczonej golonki rozpływa się w ustach.M.
OdpowiedzUsuń