piątek, 13 kwietnia 2012

jajka na włoską nutę

Kolejna wersja jajeczka, niekoniecznie na święta, równie dobra na niedzielne rodzinne śniadanko.

Jajka na włoską nutę
  • 6 jajek na twardo
  • 3 plasterki szynki parmeńskiej
  • kapary
  • czarne oliwki
  • suszone pomidory w oliwie
  • ser grana padano
  • majonez
  • sól, pieprz
Jajka zrobiłam w dwóch wersjach.

1. Z przekrojonych jajek wyjęłam żółtka. Wymieszałam je z odrobiną oliwy z pomidorów, łyżką majonezu i startym serem grana padano, doprawiłam do smaku. Wyłożyłam farsz na białka i dodałam czarne oliwki i kawałki suszonych pomidorów.

2. Z przekrojonych jajek wyjęłam żółtka. Wymieszałam je łyżką majonezu i kilkoma posiekanymi kaparami, doprawiłam solą i czerwonym pieprzem. Wyłożyłam farsz na białka, w każdą porcje wetknęłam zwinięty w rulonik kawałek szynki i kapara.


4 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Nie używaj słów wulgarnych, obraźliwych.
Anonimom dziękuję, jeśli chcesz komentować podpisz się :)
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...